kupete si velosiped na Balkan

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

kupete si velosiped na Balkan

Мнениеот valeri » Пон Сеп 20, 2004 10:25 am

Здравейте на всички веломаняци!
Чесно казано съвсем умишлено търсих такъв форум за да споделя патилата си и да изкажа възмущението си от велосипедите на Балкан Ловеч.
Закупих си от тях велосипед. Хареса ми! Препоръчах на приятел и той си взе. За сина ми взех също, както и за един колега. Обаче идват изнадите! Когато го купуваш велосипеда имаш гаранция. До тук добре! Отивам аз в посочения от тях гаранционен сервиз и започват мъките. Поема ме техният техник. Човекът с вещина се захваща да ми центрова спирачките и скоростите. Мисля си: "Ейййй. Най- после един свестен майстор. Браво!" За жалост радоста ми беше кратка. Дойдоха негови колеги които взеха да го навикват "Айде стига с тия колелета! Идвай да вършиш работа..." понаслушах се на крясъци. Човекът се сконфузи. И аз не бях очарован от това отношение. Разбрахме се за другият ден. Отивам аз, а на портала ми казват, че Гошо (така се казва майстора) го няма. Усетих аз че има нещо нередно и настоях да ида лично до работилницата му и да се уверя. Нямаше как, пуснаха ме. Той си беше там, но му казали, че трябва да копае канал (!) и да не се занимава с друго. Праща ме при някаква си Веселка Тошева. Намирам аз тази Веселка Тошева и тя ми обясни, че, майсторът имал договор с Балкан да работи след 17.00 часа за по един час на ден! Какво било това моето да искам веднага да ми се оправят нещата.
Хора! Аз съм общо взето миролюбив човек но всичко си има граница! На мен ще ми обяснява тя как се упрвлява сервиз?! Може да е всичко но и това тяхното не е сервиз. Първо крият майстора, после ми казват да дойда след 17 часа, след това онези му вдигат скандал задето не копае канал (точно така майсторът работи между другото колелета), и най -накрая аз се изпокарвам с тази госпожа и всичко се нагласява. Да ама така е с мен. И само за този случай! Всеки ли трабва да се кара с тях когато има нужда от гаранционен сервиз? Иначе като погледнеш в "Балкан" се работи. Имат нови дизайнерски решения, велоспиеди за всички възрасти и вскички потребности. И планински и за градски условия. Сремят се да се държат на пазара, но тези хора не разбраха, че една верига е толкова здрава колкото е най-слабата и брънка а уж правят велосипеди! Това са хора със старо мислене , които не разбират, че сервизът им е най-слабото звено което може да обезсмисли трудът на много други хора които работя за велосипедите на "Балкан". Имат страхотен специалист който е поставен в безобразни условия! Аз съм работил 5 години в сервиз за компютри и знам , че хората се интересуват да има решение на проблема им когато възникне. Всеки знае, че щом е техника (особено механика като велосипедите) има нужда и от сервизна подръжка.
Направо ми паднаха в очите тези хора! Написах и писмо в техният сайт www.balkan.bg да изразя възмущението си и дано да има поне малко ефект! Лошото е че като всяко нещо у нас "Всяко чудо за три дни".
Ха идете и си купете велосипед от "Балкан"! Аз не бих направил повече тази грешка!
Валери Симеонов
valeri
 
Мнения: 1
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Пон Сеп 20, 2004 10:10 am
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот Dani » Пон Сеп 20, 2004 12:56 pm

Приятелю, ние сме с теб!
За сега май няма друг начин, освен да оповестиш на всички своите премеждия, а всеки сам да си направи извода, избора и т.н.!
Аре, със здраве...
I'd like mornings better if they started later!
Dani
 
Мнения: 192
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Вто Май 18, 2004 11:33 am
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот Admin » Пон Сеп 20, 2004 1:17 pm

Сметнах, че темата е по-скоро за този форум, затова я преместих. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin
 
Мнения: 16374
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Май 20, 2002 12:00 am
Местоположение: София

Мнениеот bio » Пон Сеп 20, 2004 1:25 pm

значи аз искренно се надявам да има положителен отговор от фирмата. ще ти разправя една друга история с добър край. значи преди година и половина си закупих Cross Nomad много евтино колело и голям боклук, въпреки това в момента на покупката бях много горд, първото ми собствено безмоторно превозно средство. след по-малко от половин година забелязах много неприятен факт - вилката, която беше амортесьорна имаше жесток луфт (в следствие на износване на тефлоновите втулки). Отворих аз гаранционната карта и гледам .. алабала алабала .. с няколко думи "ако карате колелото гаранцията отпада." бре теглих им по една майна. много културно написах един майл на Cross, в който им обясних естеството на проблема и ги помолих за чертеж/разглобка на вилката след като явно гаранцията не ми важи. последва бърз отговор, в който изискваха от мен адреса ми и ми пратиха по куриер чисто нова вилка. Платих само транспорта ... естествено вилката отново се разлуфти .. но вече не ми пука пък и за 120 лв толкова.
Успех ти желая !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio
 
Мнения: 2512
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Съб Сеп 27, 2003 9:54 pm
Местоположение: Пловдив, България

Мнениеот КапитанПланета » Пон Сеп 20, 2004 2:18 pm

[quote="bio"]
... последва бърз отговор, в който изискваха от мен адреса ми и ми пратиха по куриер чисто нова вилка. Платих само транспорта ...
[/quote]


Aе, стига бе :crazy: ти да не си сънувал нещо ? :o)
Възрадва се душата ми че такива работи се случват в България... Между другото, моят племенник, без да се вслуша в съветите ми (:nono:) си взе една бракма - Крос Ендуро, на която двукоронната(:nuts:) вилка не функционираше, ама хич. Аз не вярвах че ще му уважат гаранцията, и му рекох да я разглобим и да видим от где е проблема. Той обаче реши да се пробва с гаранцията и - о чудо, смениха му я веднага... Дано скоро дойде времето, когато тук думата "гаранция" придобие истинския си смисъл, и такива факти не ни изненадват. :bowdown::bowdown::bowdown:

P.S.: Mоля, горното да не се тълкува като препоръка за закупуване на Крос Ендуро. Благодаря предварително.
Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
КапитанПланета
 
Мнения: 1102
Рейтинг: 1705
Регистриран на: Пон Окт 28, 2002 10:52 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот Niki » Пон Сеп 20, 2004 2:54 pm

Валери,а къде е фирменият магазин на Балкан в София????
По-добре як и тъп,отколкото само тъп!
Niki
 
Мнения: 42
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Чет Юни 05, 2003 3:07 pm
Местоположение: Djibouti


Назад към Архив

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта