Дайте рецептата на това чудо дет го ядахме

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Дайте рецептата на това чудо дет го ядахме

Мнениеот Pla-men » Сря Сеп 01, 2004 5:37 pm

Аве хора кажете каде е тая рецепта на курабиите на Тучо Чучо ,че не можах да я намеря пак ми харесаха.
MOD ако не те мързи напишия тука ако не намерите линка.

Мерси предварително.
Аватар
Pla-men
 
Мнения: 223
Рейтинг: 1440
Регистриран на: Нед Фев 29, 2004 12:31 am
Местоположение: Бургас

Мнениеот MOD » Сря Сеп 01, 2004 5:46 pm

[quote="тучо чучо"]


Не бе, нищо особено. Просто, за да се избегне неудобството от киснене на мюслите, носенето им в насипно състояние + необходим за целта съд + мед/захар + неприятния за повечето хора вкус и т.н., а и заради баланса на хранителните вещества, ИЗипровизирах следните сладки КУРабийки:
1. Около 500 гр. мюсли, за предпочитане с ядки и семена (тези на "Фамилия Никола" стават супер) се смилат на едро брашно. Аз използвам обикновена домашна кафемелачка. Може да се остави 1/4 несмляна, за да има хрус-хрус вкус в курабийките.
2. 150-200 гр. протеин. Количеството е по преценка и според наличностите. Може да бъде соев или суроватъчен, но по-често соевият не се харесва на вкус от консуматорите.
3. Мед на вкус. Отиват поне 9-10 супени лъжици, иначе не е достатъчно благо. Може да ползвате и заместител на захарта, годен за термична обработка. Не яжте обикновена бяла рафинирана захар - тя убива!
4. Яйца - макс. 5 бр. Може да отделите 1-2 жълтъка, за да не прекалявате, но както решите...
5. Ванилия, кокос, канела и др. по желание, и на вкус.
Смесвате брашното с протеина. Отделно, за по-лесно, смесвате яйцата с меда, може и с миксер. Добавяте сладката смес към брашнената, като разбърквате с дървена лъжица. Ще стане доста лепкава!

Подмазвате тава с олио, загрявате фурната до 250 Целзия, а докато чакате да се загрее с МОКРИ ръце оформяте малки топчета, които сплесквате и поставяте в подмазаната тава. Мокрите ръцете с вода, за да не залепва материал. Формата не е задължително да е перфектна.
Печете до леко зачервяване, на средното ниво във фурната. Внимавайте, че лесно прегарят отдолу. След изваждане от фурната отлепвате курабийките с тънка решетъчна лъжица или дълвена шпакла, докато са топли (иначе залепват).
Това не е най-добрият начин, защото при термична обработка и меда, и протеина променят хранителните си качества, но с другата рецепта за полусурови изходни продукти ще ви занимая в следваща лекция. Просто е най-лесният начин да имате по-балансирана сухоежбина, която дава по-добрата енергия и още по-важното - възстановява.
Стига съм!
Айде!

[/quote]





Отново хиляди благодарности на Тучо-Чучо :bowdown::bowdown::bowdown:
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD
 
Мнения: 2011
Рейтинг: 1715
Регистриран на: Сря Авг 27, 2003 2:58 pm
Местоположение: Bulgaria


Назад към Архив

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта