СПРИНТ

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

СПРИНТ

Мнениеот uha_rampage » Вто Юли 27, 2004 10:09 pm

СПРИНтирайте далеч от тях след като видите обновения им сайт!!!

www.sprintmaxcom.com
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage
 
Мнения: 1617
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Нед Юли 20, 2003 3:50 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот a1a » Вто Юли 27, 2004 11:43 pm

Тия хора са болни!:crazy::crazy: Първо сайта им е глупав, второ колелата на него са супер смешни. Гледам модела G Force от 2003г - издокарали го донякаде като толело за DH и му сложили заден амортесйор за XC. Е може ли такова нещо?!:eek: Само FX Team ми хареса. Един приятел мисли да си взима такова, само че не като тва на сайта, ами със RockShox World Cup и спирачки Shimano Saint.
Reality is in fact virtual!
a1a
 
Мнения: 82
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Нед Юни 27, 2004 6:59 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот Windstream » Вто Юли 27, 2004 11:55 pm

[quote="a1a"]

Само FX Team ми хареса. Един приятел мисли да си взима такова, само че не като тва на сайта, ами със RockShox World Cup и спирачки Shimano Saint.
[/quote]

Ха ха, ми как няма да ти хареса като рамката му май е същата като миналогодшния Drag Saint. В този ред на мисли колко ще му излезе байка на приятеля ти? Щото Drag Saint май беше под 4000лв, Ram DH пък официално е около 3500лв, като и двата са по-добри от това което се каните да сглобявате. А за другите велосипеди на Спринт си прав, само с едно изключение - Excel.
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream
 
Мнения: 2068
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Нед Мар 30, 2003 7:57 pm
Местоположение: Detroit, USA

Мнениеот Sherman » Сря Юли 28, 2004 12:25 am

ахахаха страшна колекция са направили...май вече ще продавам гиганта ми за да си зема Sprint FX Team c DNM USD 180 ахахахаха смех
а играта им е супер оригинална и се чуда защо не почна да я пекат на дискове и да я продават по 30кинта парчето...вече и рекорд и направих:banana:
Ученското си е ученско...и в кенефа да го затвориш гладен и жаден нема да остене
Sherman
 
Мнения: 361
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Нед Дек 21, 2003 7:51 pm
Местоположение: South Sandwich Islands

Мнениеот Dani » Сря Юли 28, 2004 8:06 am

Да, да предишния сайт им беше по-хубав!
Не че имаше много работи на него, ама беше качествен и се зареждаше много бързо! А този са го нацвъкали с простотии и нищо интересно!
:puke:
П.С.:Колелата няма да ги коментирам!:nono:
I'd like mornings better if they started later!
Dani
 
Мнения: 192
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Вто Май 18, 2004 11:33 am
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот KiZZo » Сря Юли 28, 2004 9:10 am

[i][color=red]"... Предлагат се и вилки с регулируема коравина ..."[/color][/i]
:rofl:
KiZZo
 
Мнения: 498
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Вто Окт 22, 2002 1:43 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот Sp0nG » Сря Юли 28, 2004 9:15 am

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
:roll2::roll2::roll2::roll2::roll2::roll2:
:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
E bate ti me RAZBI ot CMEX
:rofl:
Аватар
Sp0nG
 
Мнения: 896
Рейтинг: 1912
Регистриран на: Пон Фев 23, 2004 6:40 pm
Местоположение: София, България

Мнениеот did » Сря Юли 28, 2004 9:15 am

[color=red][i][b]ДИЗАЙН:[/b][/i][/color]
[i][color=blue]Класическата ДЕЛТА рамка остава най-доброто в конструирането и производството на велосипеди. [/color][/i]

А отляво стои като илюстрация на класическа делта рамка това чудо:
[img]http://www.sprintmaxcom.com/images/design3.jpg[/img]

[color=red][i][b]ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ:[/b][/i][/color]
[color=blue][i][b]Спирачки:[/b] Основните видове спирачки използвани при велосипедите са така наречените дискови и V – Brake спирачки. V– Brake спирачките имат висока ефективнност благодарение на конструкцията си, при която усилието приложено върху спирачния лост се използва [u]в малка степен [/u]за създаване на спирачен момент, който допълнително се подсилва от сравнително големия радиус на [u]джантата[/u]. При ескстремни условия например:(лоши атмосферни), V – Brake спирачките биха могли да [u]блокират [/u]поради задръстване с кал или ускорено износване. [u]Дисковите спирачки са конструктивно по-неефективни[/u], поради факта, че спирачното усилие е приложено на по-малък радиус (спирачните дискове са с диаметър 140-230 мм), което е значително по-малко от диаметъра на джантата. Дисковите спирачки са значително по-тежки и скъпи. Предимството им е че не се влияят от техническото състояние на джантите, тъй като ротора е монтиран към главината на колелото. Това ги прави подходящи за екстремни велосипеди, при които риска от повреди и изкривявания на джантите е голям. Добре се държат при дъжд, кал и сняг.

[b]Амортисьори:[/b][u]В зависимост от амортисьорите велосипедите биват с и без амортисьори[/u]. Велосипедите с амортисьори возят по комфортно и по-меко. Предоставят по-добър контрол на велосипеда. Недостатък на амортисьорните велосипеди е че те са по-тежки.

[b]Скорости:[/b] Съвремените велосипеди се предлагат с широка гама скоростни механизми. Това дава възможност за избор на оптимална предавка в зависимост от терена и кондицията на колоездача. При [u]експлоатиране [/u]на велосипеда по предимно равнинен терен са необходими от 1 до 6 предавки. По-големия брой предавки го оскъпяват и те практически не се използват пълноценно. Те обаче са необходими при експлоатация на велосипеда по пресечени терени, включително спускане, изкачване, неравности и др.

[b]Вилка:[/b] напоследък масово навлизат т.н. “SUSPENSION” вилки /с амортисьори/. Те предлагат по добър комфорт, но са по-тежки и скъпи. Имат различен ход/диапазон на промяна дължината на [u]стеблото[/u]/ в зависимост от приложението им. В градски условия и по равнинни терени се използват suspension вилки (с амортисьори), с ход 30-50 мм. За пресечени планински терени е необходим по-голям ход 60-80- до 100 мм. За екстремно спускане най-подхдящи са вилки с ход над 100 мм. Предлагат се и вилки с [u]регулируема коравина [/u]и ход. Те могат да се адаптират към различни условия на терена, начина на каране и теглото на колоездача.

[b]Рамки: [/b]Размера на рамките е определящ при избора на велосипед. Височината и трябва да позволява [u]свободен стоеж [/u]на велосипедиста, [u]стъпил на земята, без да контактува с тялото му[/u]. Друг геометричен размер с който трябва да се съобразите е големината на колелата 20, 24, 26 и т.н. цола, подбират се съобразно ръста на велосипедиста с цел да се осигури максимално удобна позиция /стойка при [u]кормуване[/u]/.
[b]
Седло:[/b] Изборът на седло зависи от индивидуалните предпочитания на велосипедиста и от типа на велосипеда. За спортните шосейни велосипеди са характерни по-леките, тесни седалки. [u]Те са твърди, но това не е проблем [/u]имайки предвид наклонената стойка за каране, при която [u][size=200]тежеста на теглото [/size][/u]се прехвърля най-вече върху кормилото и педалите. При градските велосипеди (СТВ) са характерни по-масивни седалки, често с пружини, подложка и др. еластични материали. Те предлагат по-голямо удобство при каране с изправена стойка, при което значителна част от теглото на колоездача се поема от седалката. От ергономични съображения дамската версия на седалки за един и същ тип велосипеди са по-широки и по-къси в сравниние с мъжките.[/i][/color]
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did
 
Мнения: 16523
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Вто Окт 14, 2003 3:00 pm
Местоположение: Пловдив

Мнениеот Sherman » Сря Юли 28, 2004 9:41 am

[color=red]При ескстремни условия например:(лоши атмосферни), V – Brake спирачките биха могли да блокират поради задръстване с кал или ускорено износване. Дисковите спирачки са конструктивно по-неефективни, поради факта, че спирачното усилие е приложено на по-малък радиус (спирачните дискове са с диаметър 140-230 мм), което е значително по-малко от диаметъра на джантата. Дисковите спирачки са значително по-тежки и скъпи. Предимството им е че не се влияят от техническото състояние на джантите, тъй като ротора е монтиран към главината на колелото. Това ги прави подходящи за екстремни велосипеди, при които риска от повреди и изкривявания на джантите е голям. Добре се държат при дъжд, кал и сняг.[/color]

еми тогава конструктивно да разкарам густавите с [color=orange]230?!?![/color] дискове и да си зема в-брейк за кривите си джанти
Ученското си е ученско...и в кенефа да го затвориш гладен и жаден нема да остене
Sherman
 
Мнения: 361
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Нед Дек 21, 2003 7:51 pm
Местоположение: South Sandwich Islands

Мнениеот Dani » Сря Юли 28, 2004 9:55 am

[quote="did"]

[color=red][i][b]ДИЗАЙН:[/b][/i][/color]
[i][color=blue]Класическата ДЕЛТА рамка ............... [/color][/i]

...........................
[color=red][i][b]ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ:[/b][/i][/color]
[color=blue][i][b]Спирачки:[/b] .................................
[b]Амортисьори:[/b].........................................
[b]Скорости:[/b] .............................................
[b]Вилка:[/b] .... .......................
[b]Рамки: [/b]............................
[b]Седло:[/b] ......................................[/i][/color]
[/quote]


Мдаааааа.......много мъдрост има на тая земя.......:bowdown:
I'd like mornings better if they started later!
Dani
 
Мнения: 192
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Вто Май 18, 2004 11:33 am
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот a1a » Сря Юли 28, 2004 11:17 am

[quote] В този ред на мисли колко ще му излезе байка на приятеля ти?
[/quote]


3500лв ще му излезе. Ти си прав, че Dragomir Saint и RAM DH са по-добри, ама той така си е решил. Единственото предимство на Sprint-а е, че RockShox Boxxer-a ще бъде World Cup.
Reality is in fact virtual!
a1a
 
Мнения: 82
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Нед Юни 27, 2004 6:59 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот uha_rampage » Сря Юли 28, 2004 12:04 pm

Еми виж са ако ще взима Спринт ФХ - по-добре е да продаде всичко от него и да си запази само вилката :banana: Щото тази рамка кой знае от какво е направена :lol: Бизнеса на циганите в Пловдив с ламарина доста се развива в последно време :lol:

А колкото до сайта им, успях да го разгледам целия.(голяма грешка после цяла нощ не спах). Едно нещо не ми даде мира -"регулируема коравина":hbang2::flamethr::qright::shooter::uzi:
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage
 
Мнения: 1617
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Нед Юли 20, 2003 3:50 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот did » Сря Юли 28, 2004 12:13 pm

[quote="uha_rampage"]
Щото тази рамка кой знае от какво е направена :lol: Бизнеса на циганите в Пловдив с ламарина доста се развива в последно време :lol:
[/quote]


Не прекаляваш ли малко, а?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did
 
Мнения: 16523
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Вто Окт 14, 2003 3:00 pm
Местоположение: Пловдив

Мнениеот Admin » Сря Юли 28, 2004 2:41 pm

:rofl::rofl::rofl:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin
 
Мнения: 16374
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Май 20, 2002 12:00 am
Местоположение: София

Мнениеот tuba » Сря Юли 28, 2004 2:53 pm

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
Аз се сещам само за едно нещо с регулируема коравина дето го иамам.
И то не е точно вилка. :rofl::rofl::rofl::rofl:
Тия са идеоти колко ли трябва за смъркнеш за да попаднеш в тяхното
измерение.
tuba
 
Мнения: 342
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Сря Юли 02, 2003 10:14 am
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот did » Сря Юли 28, 2004 3:14 pm

[quote="tuba"]

... едно нещо с регулируема коравина ...
[/quote]


Дай боже всекиму :bowdown::bowdown::bowdown:
































такава вилка.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did
 
Мнения: 16523
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Вто Окт 14, 2003 3:00 pm
Местоположение: Пловдив

Мнениеот tuba » Сря Юли 28, 2004 3:18 pm

А да и аз не бих си купил колело за спускане
което е с гуми
tires: KENDA 26" x 2,35"
за 3500лв можеах моне свесни гуми да сложат
tuba
 
Мнения: 342
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Сря Юли 02, 2003 10:14 am
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот MOD » Сря Юли 28, 2004 3:51 pm

"регулируема коравина" :bowdown::bowdown::bowdown::bowdown:

Не е истина просто :D:D:D
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD
 
Мнения: 2011
Рейтинг: 1715
Регистриран на: Сря Авг 27, 2003 2:58 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот Dani » Сря Юли 28, 2004 3:59 pm

[quote="tuba"]

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
Аз се сещам само за едно нещо с регулируема коравина дето го иамам.
И то не е точно вилка. :rofl::rofl::rofl::rofl:
Тия са идеоти колко ли трябва за смъркнеш за да попаднеш в тяхното
измерение.
[/quote]


А представяш ли си да беше вилка (:peace:)......какъв успех щеше да пожънеш сред нежната половина на човечеството!!!!!
(Машаала, ашкосум):usclap::usclap::usclap:
Е, и сред някои други .......
I'd like mornings better if they started later!
Dani
 
Мнения: 192
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Вто Май 18, 2004 11:33 am
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот TheUndertaker » Чет Юли 29, 2004 9:41 am

[quote="tuba"]

А да и аз не бих си купил колело за спускане
което е с гуми
tires: KENDA 26" x 2,35"
за 3500лв можеах моне свесни гуми да сложат
[/quote]

Hum dokolkoto znam sa dosat renomirana marka c USA za gumi, tova 4e karame nekvi pontaji tuka ne zna4i 4e nqma ka4etsveni gumi nali :)!
Аватар
TheUndertaker
 
Мнения: 1253
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Окт 21, 2002 10:33 am
Местоположение: Plovdiv

Мнениеот tuba » Чет Юли 29, 2004 9:51 am

Може ама 2.35 за спускане стувами се че ще е нищо като
парзаляне а не каране.
tuba
 
Мнения: 342
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Сря Юли 02, 2003 10:14 am
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот johnny bravo » Чет Юли 29, 2004 11:30 pm

[b]абе хора немога да разбера какъв ви е проблема и що се заяждате за такива неща на хората им харесва сайта kakто и на мен и вместо да оплювате трyда на другите защо не вземете да свършите малко полезна работа защото като ви гледам kаk си пилеете времето пишейки глупости ме хваща яд направо!Пъk и недейте да завиждате на Sprint за добре свършената работа, хората правят нормален бизнес и са представили нещата по толкова прост начин така че и малоумните да ги разберат
ама kaто гледам май и още по елементарно да представят нещата за сажалениепак ще има хора които няма да са доразбрали...а това е много лошо....ц,ц,ц ама какво да се прави неможе Господ да създаде всички интелигентни и разбрани...трябва да има малко и от другите просто за цвят ама както е тръгнало бая цветно ще стане така че да се върнем на въпроса със Sprint...на мен лично сайта ми хареса и доста добре са се справили хората!Сега е ваш ред да започнете да запълвате времето си със по смислени занятия!!![/b]
johnny bravo
 
Мнения: 2
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Чет Юли 29, 2004 5:58 pm

Мнениеот hlebarka » Чет Юли 29, 2004 11:44 pm

ти не си истински, провокатор, бегай , бе
Catatonia - Road Rage
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka
 
Мнения: 1970
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Фев 09, 2004 8:14 pm

Мнениеот amy » Пет Юли 30, 2004 12:11 am

sorry 4e se namesvam v razgovora vi ama mnogo ste se razgoreshtili??!
sto taka ako tezi hora ne vi bqha pone malko interesni nqmashe da pishete taka !!!po dobre sprete !!!
amy
 
Мнения: 1
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Чет Юли 29, 2004 1:41 pm

Мнениеот Zozka » Пет Юли 30, 2004 12:44 am

[quote="johnny bravo"]

[b]Пъk и недейте да завиждате на Sprint за добре свършената работа, хората правят нормален бизнес и са представили нещата по толкова прост начин така че и малоумните да ги разберат !!![/b]
[/quote]


:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :lol: :lol:, само дето майче само малоумните като тебе ги разбират, особено "колелата" им :8D:
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka
 
Мнения: 2167
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Юни 02, 2003 2:46 pm
Местоположение: Cuba

Мнениеот screamBoy » Пет Юли 30, 2004 1:32 am

Sprint бяха една добра фирма (все пак съм карал 2 техни колела преди сегашното ми), но, както забелязвате използвам минало време. Не свършено, само минало.
Вчера се рахождах из разни веломагазини.
Видях нови евтини колела, марката беше от 2 думи а емблемата е едно меченце.
На тази марка всичките колела бяха по-добри от на всички останали български ниските модели (Sprint, Cross, Robifir, Tempo) - имам в предвид цена под 250лв, където единственото нещо което има значение (според мен) е рамката. Видях общо 3 модела, 1 твърд - Demon, и 2 меки (май единия се казваше Enduro2); и трите колела бяха с чудесни рамки, може би само на това Ендуро2 не чак толкова. Меките разбира се бяха на втулки, но пък за 1,125" стержен, с нормално тегло и с никакви излишни неща по тях (включая странно оцветяване).
Гледайки дори Excel-а до тях ми се стори безмислен, с кретенските спици и псевдодискови неспирачки от хубавото колело Sprint са направили едно вонящо ла*но, при това за >500лв.
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Разбира се, позицията ми е изцяло на планински велосипедист. За разходки в града нещата изглеждат по съвсем различен начин.
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy
 
Мнения: 3261
Рейтинг: 1980
Регистриран на: Пон Окт 21, 2002 9:26 pm

Мнениеот Dani » Пет Юли 30, 2004 8:04 am

[quote="screamBoy"]

Sprint бяха една добра фирма (все пак съм карал 2 техни колела преди сегашното ми), но, както забелязвате използвам минало време. Не свършено, само минало.
Разбира се, позицията ми е изцяло на планински велосипедист. За разходки в града нещата изглеждат по съвсем различен начин.
[/quote]

Подкрепям те напълно!
Имах им уважението и за това сега се заяждам!Щото и те са тръгнали да "лежат на стари лаври"! Имаха няколко хубави модела с много хубаво оборуване и понеже много се харчеха решиха да ги спрат и пуснаха по-скъпи и зле накичени колелета!(Нищо че карам Exel. Съжалявам, че когато го купувах не бях наясно какво да гледам, защото имаше едно Аполо, и беше по-евтино, и беше по-добра сглобка, ама нейсе!)

@screamBoy, както казваш за 500 кинта можеха да се постараят повече!

@johnny bravo
[quote]абе хора немога да разбера какъв ви е проблема и що се заяждате за такива неща на хората им харесва сайта kakто и на мен и вместо да оплювате трyда на другите [/quote]

Относно заяждането........Сайта им е отвратителен, а предишния по-го биваше!
Но като ти чета поста, една мисла се прокрадва в черепната ми кухина!
А да не би аджеба да си го масторил този сайт????
Щото ако е така.......
"Сайта е супер! По-добре направен от него не бях виждал! И всичката информация в него е страшно полезна за нашего брата велосипедиста!
Амин!!!":bowdown::bowdown::bowdown:
I'd like mornings better if they started later!
Dani
 
Мнения: 192
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Вто Май 18, 2004 11:33 am
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот did » Пет Юли 30, 2004 8:27 am

Абе Дани, слушай Хлебарка. Тоя Джони Браво не е истински.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did
 
Мнения: 16523
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Вто Окт 14, 2003 3:00 pm
Местоположение: Пловдив

Мнениеот Dani » Пет Юли 30, 2004 8:38 am

[quote="did"]

Абе Дани, слушай Хлебарка. Тоя Джони Браво не е истински.
[/quote]

Уффффф явно трябва да намаля пиенето....те такива работи да ми се привиждат.....притеснително е някак си!!!:crap::crap::crap:
I'd like mornings better if they started later!
Dani
 
Мнения: 192
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Вто Май 18, 2004 11:33 am
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот TheUndertaker » Пет Юли 30, 2004 8:44 am

[quote="tuba"]

Може ама 2.35 за спускане стувами се че ще е нищо като
парзаляне а не каране.
[/quote]

Mi da ia z tavs e 4uda 6to li nekvi si garsii piitove i tnt karat nekvi ne6tastni 2,35-ci pri tva zabelqzva6 li poluslick sa bah taa mama :) are begaite da karate stiga glupsoti :)!
Аватар
TheUndertaker
 
Мнения: 1253
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Окт 21, 2002 10:33 am
Местоположение: Plovdiv

Следваща

Назад към Архив

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 23 госта