Фрайлауф за средно движение

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Фрайлауф за средно движение

Мнениеот samo_pechka » Чет Ное 20, 2014 11:29 pm

Привет към всички . Нов съм . Дано съм уцелил и раздела за питанката , ако не - моля за помощ от мод за правилния раздел. За какво става въпрос : За веломотор и за начина на предаването на движението, от двигателчето към предния венец на велосипеда . След случайно сърфиране из нета попаднах на това клипче : https://www.youtube.com/watch?v=g_iviUNmjeQ хареса ми доста как е изпълнено , но не знам дали и къде го има тоя фрайлауф преден венец . В клипчето самите педали в един момент не се "въртят" а предните зъбчатки - да и предават движението по веригата назад , ползват се самите скорости на колелото , видя ми се тарикатско това . Стигам до извода , че курбела е направен по подобие на задната главина - тресчотната . Педалите при натиск предават движението , но в свободно състояние - не . Целта е моторчето когато върти зъбчатката отпред , да не се въртят и педалите барабар с него, като същевременно се ползват и наличните верижни предавки на самото колело , така при нужда в зависимост от терена и натоварването , винаги ще има запас от мощност , а на равното се постига поносима скорост с по-малко гориво и без много "бръмчене" . Та въпроса ми има ли начин това да се направи ( преден фрайлауф на курбела ) или е готово за продан някъде ?
samo_pechka
 
Мнения: 2
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Нед Ное 16, 2014 10:07 pm

Re: Фрайлауф за средно движение

Мнениеот PtD » Пон Ное 24, 2014 7:21 pm

Има за trials такива, обикновено са с около 22 зъба. Примерно Echo предлагат. Но понеже е на резба, трябват ти специални курбели за него.

Примерно: http://www.tartybikes.co.uk/complete_fr ... 10864.html
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD
 
Мнения: 10901
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Ное 17, 2003 3:36 pm

Re: Фрайлауф за средно движение

Мнениеот samo_pechka » Чет Яну 01, 2015 1:19 pm

Засега се спирам на това : http://eclipsebikes.com/chainwheel-cran ... rrency=EUR
samo_pechka
 
Мнения: 2
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Нед Ное 16, 2014 10:07 pm


Назад към Общ форум

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 22 госта