Съвет за закупуване на велосипед

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет за закупуване на велосипед

Мнениеот silver_surfer9 » Пет Сеп 19, 2014 8:51 am

Здравейте колеги :) От миналата година се запалих по колоезденето и тази есен реших да си взема ново велосипедче :8D: Но като начинаещ все още не разбирам особено много, та ако може да ми дадете някой съвет. Спрял съм се на тези две машинки:
1 - http://www.velosipedite.eu/%D0%B2%D0%B5 ... %D0%B3/114
2 -
http://olx.bg/prodavam-kolela-vnos-ot-g ... -i53287972

Какво ще кажете за тях ?
silver_surfer9
 
Мнения: 4
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Чет Сеп 18, 2014 11:26 am

Re: Съвет за закупуване на велосипед

Мнениеот Brave » Пет Сеп 19, 2014 10:16 am

Какъв стил ще практикуваш? Това не са колела за планинско колоездене.
Brave
 
Мнения: 819
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Нед Юни 26, 2005 11:54 pm
Местоположение: Bulgaria, София

Re: Съвет за закупуване на велосипед

Мнениеот victortrt » Пет Сеп 19, 2014 12:00 pm

Аз ще ти кажа какво мисля за тях. Понеже се заинтересувах от производството на Лидер, но никой не ми отговори в този форум, проучих малко сам и установих, че поначало те предлагат по-ниско качество от цената, която искат. Това най-вече важи за планинските, но и за другите видове велосипеди.
Конкретно тези двата наистина са с лека рамка и задна главина на шлиц /по-здрава/, но имат редица даунсайзинг моменти:
- Черния - само 7 скорости, което като брой не е проблем, но масова в този клас велосипеди /хибриди и фитнес/ се налагат 8 скоростните касети;
- И двата - Спиците са на групи, вместо да са равномерно разпределени, което води до неравномерното натоварване на каплите и самите спици, възможно е да се стигне до трудно поправими изкривявания на капли.;
- И двата - Комбинирани команди - общо взето при тях не може да ти е едновременно удобно да сменяш скоростите и да стискаш спирачките, пък и не можеш при нужда да смениш само командата или само лостчето, а ще трябва да търсиш комбинирана команда, която се намира по-трудно от например ляво лостче, може да не искат да ти продадат само лявата и т.н.
- почти всичко във велосипедите /по-принцип са еднакви/ е начален клас.
В заключение мисля, че специално тези двата велосипеда стават единствено за градско или шосейно каране от начинаещ и като за цената си са добре, защото няма да намериш по-добри нови за тези пари. Със сигурност обаче ще се наложи да инвестираш още пари в тях, за да станат на нормално ниво - гумите, каплите и други неща рано или късно ще трябва да ги смениш.
Белият не случайно е по-скъп, той е по-добър с малко - 8 скорости отзад и по-висок клас части.
Най-хубавото на двата обаче е това, че са на достъпна цена и с твърди вилки макар и алуминиеви, защото за градско и шосейно каране не ти трябва мека вилка, тежаща с кило повече от твърдата.Вече дали ги има в наличност е отделен проблем. Виж електронния магазин на Лидер или някой техен реален магазин за наличности, защото фирмата работи основно за износ и по сайтовете може да се продават или "нелегални" /извън каталога/ или велосипеди с външни забележки. Друго си е да го видиш на живо.
Аз съм виждал черния и ми хареса на външен вид, но спиците ме притесниха /95 кила съм/.
victortrt
 
Мнения: 2130
Рейтинг: 1759
Регистриран на: Пет Май 09, 2014 8:15 am

Re: Съвет за закупуване на велосипед

Мнениеот silver_surfer9 » Пет Сеп 19, 2014 12:28 pm

Brave - стил....не знам как да отговоря точно, мисля че се причислявам към шосеен. Ще ползвам велосипеда главно да ходя до работа (шосе, малко черен път, малко камъчета), а също така да кажем в месеца веднъж си правя обход по шосе (да кажем обиколка на язовир батак, хващате ми идеята). Също го ползвам за из града (става дума за град Пловдив, а там има доста павирани улици).
Мислех да взимам шосеен, но няма да мога да го ползвам за горе изброените маршрути. Хибрида ми се струва добра идея, защото мисля че е идеален и за двата вида пътища.
victortrt - Благодаря ти, доста изчерпателен отговор. От това което написа разбирам, че марката лидер са леко боклуци :D Първоначално подредбата на спиците породи най-голямо притеснение у мен...Някак ми се струва, че ще се кривят лесно...За скоростите - 7 с ами добре, предния ми беше със 7 и ставаше, макар, че за дългите разстояния са малко :P
За смяната на скорости....е не съм професионалист, че да ми трябват чак такива комбинирани команди.
В крайна сметка си струва да се вземе. Аз съм 80 килца, надявам се няма чак толкова да имам проблем със спиците...

Едно голямо благодаря за бързите отговори :)
silver_surfer9
 
Мнения: 4
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Чет Сеп 18, 2014 11:26 am

Re: Съвет за закупуване на велосипед

Мнениеот victortrt » Пет Сеп 19, 2014 1:31 pm

Не че са боклуци, просто предлагат велосипеди в ниския ценови клас за масовия потребител. Тези са на добра цена за качеството, което предлагат. Комбинирани команди имам предвид, че са едно цяло с лоста на спирачката /в едно тяло са трите лостчета/. Тези команди са по-евтини просто. Иначе специално белия става. Ако си от Пловдив защо не отидеш до магазина им или до завода и да си поръчаш да ти сглобят каквато рамка искаш с 8 скоростна касета и дерайльор асера поне и задължително с нормални капли. Вярвам, че за пари всичко става.
victortrt
 
Мнения: 2130
Рейтинг: 1759
Регистриран на: Пет Май 09, 2014 8:15 am

Re: Съвет за закупуване на велосипед

Мнениеот silver_surfer9 » Пет Сеп 19, 2014 11:09 pm

За сглобяване не се бях змаисля, близките дни като се нанеса (студент съм в Пловдив) ще прескоча да видя какво ще кажат в магазина и ще споделя да знаете за напред :)
А по принцип не мислех да си го купувам от магазина, а от потребителя в olx.bg, където ги е пуснал...
silver_surfer9
 
Мнения: 4
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Чет Сеп 18, 2014 11:26 am


Назад към Общ форум

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Exorcist и 5 госта