въпрос относно няколко ремонта

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

въпрос относно няколко ремонта

Мнениеот bestbg » Сря Май 26, 2004 9:21 pm

Искам да се науча да правя повечето неща сам по колелото си.

1. Интересуват ме какви инструменти са необходими за махането на курбелите и затягането на луфта на средното движение ( и неговото разглабяне)
2. За разглабяне на главини и махане на зъбчатки (чел съм статията)
http://free.bol.bg/bgopel/GSM-photo/BIG/18.05.2004 -ето за тази главина
3. центриране на скорости...

засега това се сещам но за вбъдеще ако се сетя още нещо ще питам тука
Аватар
bestbg
 
Мнения: 1240
Рейтинг: 1819
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 8:13 pm
Местоположение: София / Младост

Мнениеот King.of.nothing » Сря Май 26, 2004 10:13 pm

1.За курбела ти трябва едно нещо дето се навива на разбата и с един болт избутва курбела на вън. Понеже самата главина е коносовидна там се набива кубела и той си застава така и не излиза за това се бута с този болт на вън. Тази цялата работа можеш да я намериш на под много различни видиве и на най-различни цени. Лично аз има такова за 18лв. но то пожеш да го намериш по евтино а можеш и да го наравиш на стругар ще ти излезе много по евтино то няма кои знае колко сложни неща да се правят има да направи 3 резби човека и тва е ше ти земе 5-6 кинта. Ама не те разбирам защо питаш тук а не отидеш ж някой магазин и да поискаш да ти покажат хем ще ти обеснят на място как става и ше го бидиш как работи че ако искаш да си го правиш на стругар.

2.При положение че си чел статията (надявам се говориш за статята в MTB-BG) не мога да разбера какъв точно ти е вапроса от това няма повече какво да се каже или да се покаже. Просто ти трябва такъв камък и останалото е елементарно цената му е около 8-9 лв. Поне тука в БС ама при вас може и по евтино да е. След като го купиш само пъхаш и развиваш. След това за разглобяването на главините има статия която е много добре обеснена (на което трябва да благодарим на @Admin. [url=http://www.mtb-bg.com/articles/ar057.htm]Тя е тук[/url], но щом си чел за венците и за това трябва да си чел и до там се изчерпва темата с разглобяването на главините. А м/у другото на снимките не си личи каква е главината.

3.За скоростите какво по точно да ти трябва имат си врътки с които се опъва жилото само въртиш и то става. Не ти трябват ключове освен ако не искаш да сваляш жилото тогава ще ти трябва гайчен ключ 8 миля че или шестограм ама не знам кав точно. А ако не знаеш как се центроват еи [url=http://www.bourgas-mtb.hit.bg/features.html]ТУК[/url] съм се опитал да го обесня но до колко е споучливо не знам.
Трябва да се намира някаде най-доло те са няколко статиики и за настроиката е към края.
King.of.nothing
 
Мнения: 50
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Чет Апр 22, 2004 9:28 pm
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот bestbg » Чет Май 27, 2004 5:08 am

мерси.. само за главината искам да кажа че няма как да се хване с гайчен ключ.... иначе аз съм си разглабял другите (старите) главини и знам как става... тази е няква странна... цялото е кръгло и няма с както да го разглобя да го смажа
Аватар
bestbg
 
Мнения: 1240
Рейтинг: 1819
Регистриран на: Пон Май 17, 2004 8:13 pm
Местоположение: София / Младост


Назад към Архив

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 54 госта