Drag Ontario или Drag ZX5

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Drag Ontario или Drag ZX5

Мнениеот mjp » Вто Апр 13, 2004 10:19 am

От около месец обмислям закупуването на колело. Изчаквах излизането на моделите за 2004 г. Бях се спрял на Drag Ontario, но сега се замислям дали да не е ZX5. Мисля основно да го карам в града и по черни пътища, но може да се наложи от време на време и в планинита да отида. Искам да питам струва ли си разликата в цената (200 лева) и изобщо голяма ли е разликата в качеството на частите, монтажа и други такива от които признавам не разбирам много.

Благодаря на всички предварително за помощта при избора:X.
mjp
 
Мнения: 12
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Вто Мар 09, 2004 9:54 am
Местоположение: Bulgaria

Мнениеот PzNike » Вто Апр 13, 2004 3:18 pm

[quote="mjp"]

Искам да питам струва ли си разликата в цената (200 лева) и изобщо голяма ли е разликата в качеството на частите, монтажа и други такива от които признавам не разбирам много.
[/quote]

Ами какво да ти кажа - колелата с струват цената. Не съм гледал ножите модели но на сайта на веломания (където са '03) Онтариото е с монтаж Алтус, а ЗХ-5 почти изцяло с Аливио. Общо взето компонентите Аливио са 2 класа над Алтуса.
По качество/цена евтините компоненти на Шимано са в реда Тоурни/Алтус/Асера/Аливио/Деоре ... :D
на саита http://www.shimano-europe.com пише:

Altus is a 8 / 7-speed MTB-style component group for city-sport and youth bikes. In addition to an excellent cost-performance value, Altus provides a feeling of "easy control" that inspires confidence, especially among novice cyclists and younger riders.

Alivio has a reputation for style, value and great performance. Simple rugged design, 8-speed drive train and full compliment of advanced Shimano functions add up to a high-quality recreational mountain bike group.

Абе и двете колела са добри, ама едното е по-добро [:p]
А ти сам си преценяш колко пари можеш да дадеш.
Хайде карай го със здраве, което и да си избереш. :D :8D:
Achtung Panzer!
PzNike
 
Мнения: 257
Рейтинг: 1700
Регистриран на: Пет Мар 19, 2004 1:41 pm
Местоположение: Bulgaria


Назад към Архив

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 51 госта