Помощ за смяна на вилка

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Помощ за смяна на вилка

Мнениеот vvd » Съб Яну 20, 2018 7:31 pm

Здравейте, моля за вашата помощ! Синът ми иска нова вилка а баща му нищо не разбира. Колелото е https://www.fahrrad-xxl.de/carver-pht-720-x0020254
В момента е с вилка Suntour xcm 30. Нямам представа какво да търсим - права или конусовидна и ако в момента е с права дали тази рамка може да понесе преходник и да се сложи конусовидна. Тук разчитам на ВАС. Ако от линка не може да се определи, ще дам снимки. Гумите са 27,5".
Опитах се да отвия онова отгоре,извадих чашките и лапата ама пущината (вилката) не иска да излиза надолу и бааавно сглобих всичко.Така завърши моя опит да видя какъв е стерженът.
Целта е да вземем нещо работещо и относително здраво, бюджета е 350-400 макс. Не е задължително да е нова, затова се надявам с ваша помощ да намерим най-доброто за тези пари.
Колелото се ползва предимно в града, с мераци за по-агресивно каране по някаква "писта" в парка със скокчета и т.н. като добавим бордюри и стъпала....ясно ви е.
Мисля,че на него му се иска някакъв Rock Shox, естествено въздушна с регулиране на връщането. Марката не е най-важна,само да не е прекалено тежка.
Моля помагайте, ще давам размери, снимки и каквото още трябва. Къде да измеря предната ос? До пружинката за захващане на каплата към вилката ли?
Ще има още такива лаишки въпроси, но толкова си мога по темата. Благодаря на всички които се включат!
vvd
 
Мнения: 12
Рейтинг: 1220
Регистриран на: Сря Яну 17, 2018 1:42 pm

Re: Помощ за смяна на вилка

Мнениеот Alexi » Съб Яну 20, 2018 7:49 pm

челото ми се види да е право овърсайз ,ще понесе и модерна вилка с конусовиден стержен с подходящите чашки .. бюджета е доста приличен за нова вилка предвид зимните разпродажби .. ето едно интересно предложение ( нищо че ретайл е 2 пъти по скъпа от целия ви велосипед ) :
http://www.rczbikeshop.com/default/rockshox-2016-fork-reba-rlt-27-5-100mm-qr15mm-tapered-black-00-4018-893-008.html
ще трябва да смениш и главина ,но получаваш 15 ос с доста повече коравина ..
Аватар
Alexi
 
Мнения: 6276
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Вто Сеп 15, 2015 1:22 pm
Местоположение: Шумен

Re: Помощ за смяна на вилка

Мнениеот КоlЮ » Съб Яну 20, 2018 11:26 pm

Видовете предни оси биват главно 3 стандартни : 9 мм , 15мм и 20 мм .На въпросната вилка , най-вероятно параметрите са : 9 мм предна ос , прав 1 1/8 стержен (тръбата горе ) лошото е че този стандарт е малко остарял трудно се намира. Заменен е с 1.5 цол(tapered ),но има адаптери, даже могат и да се намерят по магазините за велочасти в България.

За по агресивно каране по скокчета и бъбуни е хубаво и здравословно вилката да е по-висок клас (паданията породени от дефекти и неизправни вилки не са приятни). Относно лекотата технологиите напреднаха много и сега вилките са нищожни кила (1,5 -2 кг). Втора ръка вилки има много и на много места се продават , трябва само да се разгледа из интернет сайтове за продаване. Аз лично бих предложил тази марка и модел (макар и да не е Рок Шок )http://www.chainreactioncycles.com/bg/en/manitou-circus-expert-forks-20mm-crc-exclusive-2017/rp-prod158508, световно утвърдена като здравина и качество ,а и за тези пари който и искат си е направо подарък. с 1 1/8 тръба е , но е с 20мм което ще доведе до смяна на предна главина и пренаплитане на каплата . Друга добра вилка е рок шок пайк 451 понеже е с ход 100-130 мм ,което спазва геометрията на рамката(ъгъла на челото) ,по стар модел 2010-2013 , за да може да се влезе в бюджета но трудно се намира .
Bin Big Mag , mag mich kein.
Аватар
КоlЮ
 
Мнения: 286
Рейтинг: 1658
Регистриран на: Пон Дек 25, 2017 3:19 am
Местоположение: с.София

Re: Помощ за смяна на вилка

Мнениеот vvd » Съб Яну 20, 2018 11:53 pm

Alexi, благодаря за бързия отговор, но тук възникват още въпроси. А за сайта, така на бърз поглед не можах да се ориентирам от коя държава е и съответно колко е транспорта. Ти пазарувал ли си от там и има ли някакви особености? Предвид цената от която е намалена тази вилка, вероятно е много добър вариант за нас, но пак остава въпроса дали със сигурност ще стане за нас. Какво да направя за да съм сигурен?
Ако от нашия пазар, дори втора употреба има подходящ вариант, моля разбиращите да показват защото за мен всичко е почти еднакво. БЛАГОДАРЯ!

КоIЮ, докато пишех и си ме изпреварил с мнение. Гледам ги по сайтовете за втора употреба, ама повече от това - 27,5" не мога да преценя. Също нямам представа колко ще ми излезе сносна предна главина с пренаплитане и каква е разумната цана за това упражнение?
БЛАГОДАРЯ!
vvd
 
Мнения: 12
Рейтинг: 1220
Регистриран на: Сря Яну 17, 2018 1:42 pm

Re: Помощ за смяна на вилка

Мнениеот Alexi » Нед Яну 21, 2018 12:15 am

пазарувал съм много пъти от там ,куриера е 18Е до БГ носят ти я на адреса направо .. можете да се комбинирате с някого и да си разделите транспорта ,на сайта има по нещо за всеки ,както и други по евтини вилки разгледайте ги
Аватар
Alexi
 
Мнения: 6276
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Вто Сеп 15, 2015 1:22 pm
Местоположение: Шумен

Re: Помощ за смяна на вилка

Мнениеот КоlЮ » Нед Яну 21, 2018 1:32 am

Aз лично съм с предна главина 20мм модел Formula DHL-92 и вече 12 година нямам никакъв проблем с нея , нито я обслужван ,нито я пазя (а и карам малко по големи скокчета от сина ви) . Гледам ,че ги продават и до ден днешен на цена от 60-80 лв нова и около 30лв втора ръка .За наплитане на капли точни цени не мога да дам (наплитам си сам при необходимост) ,но предполагам около 20 лв , все пак не е ядрена физика и не се изисква висше :evil:.

Някой модели 26" става и за 27.5" ,странно но факт. Главни ориентири за избор са : -вида на челото на рамката (каква Ф тръба ,биват няколко вида 1 цол 1 /18 , 1 1/8 към 1.5 таперед , и цялостна 1.5 има и други но те са остарял стандарт ) , размера на предната главина( каква ос ,както споменах биват 9 , 15 ,20 ) , височината(размера) на гумата и хода на вилката (този размер се определя от геометрията на рамката - максималния допустим ход на вилката, за рамката според производителя ) , за да не се сменят други компоненти.Има 3 главни вида вилки:- маслено-пружинни , въздушни и комбинирани. Функциите за регулиране на предния амортисьор (вилка) биват главно: rebound ( скоростта с която се връща вилката с първоначално положение след сгъване) ABS или lockout (заключване на хода на вилката за по-лесно катерене) , Preload (настройка която позволява вилката да стане по-твърда [след определена сила положена в/у нея тя започва да се сгъва] ) ,compression settings (настройка на компресията, един вид -мека в началото на хода твърда в края- ) и д.р. като при различните видове вилки се осъществяват по различен начин.

Относно сайтовете , доставката най-често е символична за по обемните неща или няма такава над определена сума.Закупените неща пристигат сполучливо , а и не се занимава човек с мита и почие (въпросните сайтове имат складове в ЕС и се изпращат от тях). Надявам се да съм помогнал макар и малко.

ето и едно хубво видео за визуална представа : https://www.youtube.com/watch?v=RV5b8Z9rlQs
Bin Big Mag , mag mich kein.
Аватар
КоlЮ
 
Мнения: 286
Рейтинг: 1658
Регистриран на: Пон Дек 25, 2017 3:19 am
Местоположение: с.София

Re: Помощ за смяна на вилка

Мнениеот vvd » Нед Яну 21, 2018 3:03 pm

Момчета, много ВИ благодаря за отделеното време !
Горното предложение за ROCKSHOX ми се вижда доста примамливо, само остава въпроса със смяната на ос и главина. Няма ли някакви втулки или нещо подобно когато се преминава от по-малък към една стъпка по-голям диаметър (малка ос към вилка с по-големи жлебове)? Дано не съм написал нещо много смешно. Намерих доставката до България е 21Е за поръчка до399Е. Тук бюджета малко издиша....защото май не се свършва с това.
Обясненията ви бяха много полезни, част от нещата съм ги чел тук по темите,но не съм ги виждал и крайната картинка не ми е много ясна. Може би тук в раздела за продажби има нещо подходящо, но не ми се иска да купя нещо и да се окаже че не става.
Как да извадя сегашната вилка за да съм сигурен за стержена и ако е права, да се подготвям за другите необходими чаркове. А какво точно ще ми трябва пак ще разчитам на ВАС.
Приятен ден !
vvd
 
Мнения: 12
Рейтинг: 1220
Регистриран на: Сря Яну 17, 2018 1:42 pm

Re: Помощ за смяна на вилка

Мнениеот Alexi » Нед Яну 21, 2018 3:26 pm

ако вилката е с 15 ос ,то няма как да и монтираш главина за QR9 .. обратното е възможно .. на сайта има и по евтини вилки
Аватар
Alexi
 
Мнения: 6276
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Вто Сеп 15, 2015 1:22 pm
Местоположение: Шумен

Re: Помощ за смяна на вилка

Мнениеот КоlЮ » Нед Яну 21, 2018 8:58 pm

vvd написа: Как да извадя сегашната вилка за да съм сигурен за стержена и ако е права, да се подготвям за другите необходими чаркове. А какво точно ще ми трябва пак ще разчитам на ВАС.
Приятен ден !


С гумен чук. разбира се след като се свали лапата и се внимава да не се разпилеят лагерите и съчмите или каквото са сложили в тези чашки.

Адаптори има ни за специфични главини висок клас. При стругар може да се направят.
Bin Big Mag , mag mich kein.
Аватар
КоlЮ
 
Мнения: 286
Рейтинг: 1658
Регистриран на: Пон Дек 25, 2017 3:19 am
Местоположение: с.София

Re: Помощ за смяна на вилка

Мнениеот vvd » Нед Яну 21, 2018 10:51 pm

След клипчетата към които kolЮ ме насочи, окрилен от греховни мисли за майката на колелото и въоръжен до зъби с два шестограма, развих онова отгоре, махнах лапата и чашките, точен удар по темето на стержена и .....гравитацията ми разкри истината.
Стержена е прав-допусках го и това много ме притесняваше. В долния край на челото (основата на стержена) ме изгледа един почти бепризорен лагер и в горния край под чашките имаше още един.
И сега сериозно,двата лагера могат да се извадят почти свободно. Това са полуинтегрирани или какви се водят? (Важно е за ограмотяването ми) Второто ми питане е това има ли отношение при смяната на вилката?
При сглобяването имаше ядове. Над горния лагер има едно пластмасово нещо приличащо на зегерка - това трябваше да влезе малко по-надолу отколкото успях да го вкарам за да уплътни добре. Единствения начин според мен е с тръба нанизана на стержена отгоре и пак удар. При здраво друсане няма клопане, дано е наред поне докато влезе в сервиз.
Ако не ви представлява трудност, моля дайте още някои други предложения с възможно най-малък компромис за качество и възможности за определения бюджет.Става ми ясно, че с допълнителните неща ще похарчим повече пари, но не ми се иска да купим същото като старото, но с други надписи.
Благодаря ви и моля не се изнервяйте !
vvd
 
Мнения: 12
Рейтинг: 1220
Регистриран на: Сря Яну 17, 2018 1:42 pm

Re: Помощ за смяна на вилка

Мнениеот Alexi » Нед Яну 21, 2018 11:05 pm

https://www.bikecenter.bg/komponenti/vilki/vilka-amort-275-rs-30-silver-tk-coil-100-1-1-8/
тая бива горе долу .. базова вилка на рокшок но работи и е здрава .. няма да сменяш главина ,най много чашки да смениш а може и да паснат тия които имаш .. имай предвид ,че е много далеч от качествата на горното ми предложение но ще излезе по евтино
Аватар
Alexi
 
Мнения: 6276
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Вто Сеп 15, 2015 1:22 pm
Местоположение: Шумен

Re: Помощ за смяна на вилка

Мнениеот КоlЮ » Нед Яну 21, 2018 11:53 pm



30мм ХС :popcorn: ... за скоци не става. Вилката си е хубава само по себе си , но при лека агращина се чупи лесно .
Bin Big Mag , mag mich kein.
Аватар
КоlЮ
 
Мнения: 286
Рейтинг: 1658
Регистриран на: Пон Дек 25, 2017 3:19 am
Местоположение: с.София

Re: Помощ за смяна на вилка

Мнениеот Alexi » Пон Яну 22, 2018 12:06 am

хлапетата са леки .. нищо няма да и стане това не е XCR
Аватар
Alexi
 
Мнения: 6276
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Вто Сеп 15, 2015 1:22 pm
Местоположение: Шумен

Re: Помощ за смяна на вилка

Мнениеот КоlЮ » Пон Яну 22, 2018 12:57 am

Alexi написа:хлапетата са леки .. нищо няма да и стане това не е XCR


Да , но пък и бързо растат .Аз останах с впечатление че иска да купи нещо по сериозно и да не се занимава и инвестира повече.
Bin Big Mag , mag mich kein.
Аватар
КоlЮ
 
Мнения: 286
Рейтинг: 1658
Регистриран на: Пон Дек 25, 2017 3:19 am
Местоположение: с.София

Re: Помощ за смяна на вилка

Мнениеот vvd » Пон Яну 22, 2018 9:32 am

Аз останах с впечатление че иска да купи нещо по сериозно и да не се занимава и инвестира повече.[/quote]

Точно това ми е идеята! Въпреки,че ако сцепи рамката, филма ще стане още по-цветен. Нямам идея колко още неща ще трябва да се донагаждат.
За сега остава първия вариант на RockShox , моля дайте предложение за свястна главина (15-ка като за вилката). По възможност да не е 75лв. като 20-ката посочена от kоlЮ (Примера ти беше много добър- дебела, здрава, изпитана във времето). Търси се златната среда цена/качество. Не смея да задавам тези въпроси в магазина, защото ще ми предложат каквото имат в момента.
Успешна седмица на всички !
vvd
 
Мнения: 12
Рейтинг: 1220
Регистриран на: Сря Яну 17, 2018 1:42 pm

Re: Помощ за смяна на вилка

Мнениеот КоlЮ » Пон Яну 22, 2018 1:21 pm

То лошото е ,че това е златната средна цена спрямо качество. За да препоръчаме главина трябва да кажете обаче каква е шината (сравнителна широчина) , бой спици 32 или 36 ,тук обаче избора е ограничен заради стандарта на шимано за монтиране на предния диск за да не се сменя и той .

Ако е с 32-а броя спици бих препоръчал Shimano Deore HB-M618 (макар и да не съм фен на въпросната марка заради опита им с тях) тя върви около 40 лв .
Bin Big Mag , mag mich kein.
Аватар
КоlЮ
 
Мнения: 286
Рейтинг: 1658
Регистриран на: Пон Дек 25, 2017 3:19 am
Местоположение: с.София

Re: Помощ за смяна на вилка

Мнениеот gosh6o » Пон Яну 22, 2018 2:35 pm

Само да ви светна, че рамката най-вероятно си е за 1 1/8 и това с тейпъред е филм (лично изпробвано). 26 вилка на 27.5 гума е възможно, но е нещо от рода на временен вариант лично за мен. Като гледам монтажа и рамката надали ще се кара толкова силно, че и 9ка ос да е проблем. Ако ще се слага тейпъред е голям филм с чашките. Поне едни 50лв са. Онези от 30лв на ФСА няма да станат на тази рамка без едно стабилно преправяне (имайки в предвид колко е твърд материала на чашката е и опасно за нея), а преходната чашка на КОРЕ се намира адски трудно (едвам намерих една за себе си). След това челото се вдига, ъглите се променят. За тези пари пре спокойно може да се намери вилка 2ра ръка отговаряща на изискванията, че и даже с въздух. Чашки, монтиране, главина, наплитане, вилка и станаха доста пари, ако ще е тейпъред и 15ка ос. По-добре директно вилка с нормален стержен и 9ка ос. Другите минимум спестени 100лв може да се дадат да се смени някой друг компонент. Давам само насоки. Няма да се ангажирам с предлагане на конкретен вариант.
Аватар
gosh6o
 
Мнения: 700
Рейтинг: 1355
Регистриран на: Съб Юли 28, 2012 7:50 am

Re: Помощ за смяна на вилка

Мнениеот vvd » Пон Яну 22, 2018 10:38 pm

Спиците са 32бр. КоlЮ, каплата е широка 27.5/28 мм. не ми е ясно каква връзка има с главината? Този размер го меря при надута гума, ама мисля,че тя ляга вътре,под широката част(видимата част).
Към gosh6o - вилката към която съм се насочил е 27,5 от първото предложение на Аlexi( http://www.rczbikeshop.com/default/rock ... 3-008.html )
Сега от къде "издиша системата" или от всякъде :bawling: ?
П.П. Сам да си отговоря - току що видях,че няма наличност на въпросната вилка :bigeyes: Не,че няма други ама хайде пак да предлагате и вече станах доста досаден май. Все пак трябва да си изясня и въпроса с всички необходими промени. БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ТЪРПЕНИЕТО И ЛЕКА ВЕЧЕР :bowdown: :bowdown: :bowdown: !
vvd
 
Мнения: 12
Рейтинг: 1220
Регистриран на: Сря Яну 17, 2018 1:42 pm

Re: Помощ за смяна на вилка

Мнениеот Boyan1984 » Вто Яну 23, 2018 1:14 am

Взимай реба от rcz-то докато има на тая цена.
Let's fucking DIE!
Boyan1984
 
Мнения: 2420
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Мар 29, 2010 12:33 pm
Местоположение: Кюстендил

Re: Помощ за смяна на вилка

Мнениеот Alexi » Вто Яну 23, 2018 8:08 am

свършила е ,но ще пуснат нещо друго .. човек не трябва да се чуди много на вилка пусната на -70-80%
Аватар
Alexi
 
Мнения: 6276
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Вто Сеп 15, 2015 1:22 pm
Местоположение: Шумен

Re: Помощ за смяна на вилка

Мнениеот vvd » Вто Яну 23, 2018 10:55 am

Не съм се чудил толкова за вилката. Видях процента с който е намалена и щях да я взема веднага (на доверие към вас)ако не бяха допълнителните неща. Исках да си изясня другите проблеми, които ще последват за главина,чашки, старата е права а новата е конусовидна и т.н. Ако имаше съвместимост със старата... лесно и бюджета е на горна граница. Ама така.... :banghead: и най-вече защото нямам представа за крайния финансов резултат.
Ако ви попадне друго добро предложение, моля давайте да го видим,че вече май ставам много досаден.
Нищо не разбирам от разновидностите на вилките освен, че са с пружина или въздушна и Ви се доверявам напълно.
vvd
 
Мнения: 12
Рейтинг: 1220
Регистриран на: Сря Яну 17, 2018 1:42 pm

Re: Помощ за смяна на вилка

Мнениеот КоlЮ » Сря Яну 24, 2018 12:36 am

To лошото е ,че коледно-новогодишните прИмоции свършиха , гледам на българския пазар има една дето е с необходимите параметри : 9мм, права тръба и правилен ход .
https://www.olx.bg/ad/29-27-5-manitou-markhor-tpc-120mm-black-razprodazhba-nova-vilka-2optsii-ID7fdgj.html#428c0ffff9 Само че не знам дали е квалитетна тук хората дето карат Маниту маркхор да си казват . Пише че е нова , но дали ( и дали не е с някой дефект)? Спестява главоболията и допълнителен бюджет за разходи свързани с адаптацията на конусовидна.

Има и един друг вариант , да се по изчака известно време с покупката на вилка, ако не е тотално наложително. За да се види към какво ще се ориентира младежа било то: скокчета,спускане, трикове и ако не му мине мерака да се мисли за ново колело.
Bin Big Mag , mag mich kein.
Аватар
КоlЮ
 
Мнения: 286
Рейтинг: 1658
Регистриран на: Пон Дек 25, 2017 3:19 am
Местоположение: с.София

Re: Помощ за смяна на вилка

Мнениеот vvd » Пет Яну 26, 2018 10:38 am

Ами, мисля,че няма да му мине мерака,защото сезона идва с пълна сила и децата пак ще са навън. Иначе колелото си е прилично, но да се ползва по предназначение - по-полека и .....абе, знаете какво имам предвид.
Призив към четящите темата ми- моля, споделете ВИЕ какви вилки имате, проблеми при смяна на стара с нова, проблеми по време на експлоатация, проблеми с намиране на части за сервизиране и т.н. Дано не ви мързи. Ценови клас - 300-500, предполага това са масовите.
Идеята ми е да се коментират по-новите (и не чак толкова) неща. Иначе има инфо по темата във форума,но или темите са стари (коментираните компоненти също) или не се споменава решаването на проблема.
Вилката която kolЮ посочи(Manitou) как ви се струва? Някой кара ли такъв модел? На външен вид е ОК и уж отговаря на търсенето, но това е на хартия.
Благодаря!
vvd
 
Мнения: 12
Рейтинг: 1220
Регистриран на: Сря Яну 17, 2018 1:42 pm

Re: Помощ за смяна на вилка

Мнениеот stoikata » Сря Яну 31, 2018 10:04 am

Следи какво излиза в пазара.
Ето една обява: viewtopic.php?f=17&t=191592
stoikata
 
Мнения: 20
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Вто Апр 19, 2011 12:50 pm
Местоположение: София

Re: Помощ за смяна на вилка

Мнениеот Pr3d4t0R » Сря Яну 31, 2018 11:03 am

Всъщност имаш избор:
https://www.bike24.com/1.php?content=7& ... 6%5D=14710

Ей тази според мен в момента е с най-добро съотношение цена/качество - прилична работа, много лесна за подръжка и на добра цена:
https://www.bike24.com/1.php?content=8; ... ;orderby=2

Основното й предимство пред Манитуто е, че е с 32 тръби, а не 30мм и ще се суче по-малко. "Нови" МТБ компоненти от ОЛХ бих избягвал, защото е много вероятно да са китайска имитация, а не оригинал.
Аватар
Pr3d4t0R
 
Мнения: 3970
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Нед Яну 29, 2006 10:07 am

Re: Помощ за смяна на вилка

Мнениеот Boyan1984 » Сря Яну 31, 2018 11:23 am

Нелоша оферта, ама с много ход https://www.pinkbike.com/buysell/2145730/
Let's fucking DIE!
Boyan1984
 
Мнения: 2420
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Мар 29, 2010 12:33 pm
Местоположение: Кюстендил

Re: Помощ за смяна на вилка

Мнениеот keel » Сря Яну 31, 2018 12:53 pm

Също така и с много стержен... :wavey:
Аватар
keel
 
Мнения: 125
Рейтинг: 1384
Регистриран на: Сря Юли 14, 2010 3:02 pm
Местоположение: Асеновград

Re: Помощ за смяна на вилка

Мнениеот stoikata » Сря Яну 31, 2018 2:28 pm

Също така и за 1,5 чело...
stoikata
 
Мнения: 20
Рейтинг: 1200
Регистриран на: Вто Апр 19, 2011 12:50 pm
Местоположение: София

Re: Помощ за смяна на вилка

Мнениеот vvd » Пет Фев 02, 2018 10:50 am

Момчета, два дни препрочитам обясненията и предложенията с които ме заляхте за да не се излагам повече и надявам се за последно въпрос -
Това ли е "моята" вилка https://www.bike24.com/1.php?content=8; ... ;orderby=2
Стержена на старата го меря около 28,6мм, което мисля че е равно на 1"1/8 така ли е? От филтрите в сайта избрах права (нищо че на картинката е конусовидна) с 9QR. Всъщност това е предложението на Pr3d4t0R - мисля,че не греша.
Така избягвам смяна на предна главина, пренаплитане и нови спици, както и нещо друго, което вероятно още не знам.
Някой ще оплюе ли вилката или подкрепяте мнението на колегата, че за тези пари е прилична като качество?
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ВИ !
vvd
 
Мнения: 12
Рейтинг: 1220
Регистриран на: Сря Яну 17, 2018 1:42 pm

Re: Помощ за смяна на вилка

Мнениеот valsbak » Пет Фев 02, 2018 2:50 pm

http://www.rczbikeshop.com/en_ue2/rockshox-fork-recon-gold-27-5-100mm-qr15mm-tapered-pushlock-black-00-4018-528-010.html

gold e по-добре от silver

За 240 лв. е при тебе, а за останилте 160 лв. можеш да смениш главината и да сложиш нова долна чашка.
valsbak
 
Мнения: 100
Рейтинг: 1280
Регистриран на: Пон Май 09, 2016 9:50 am

Следваща

Назад към Веломеханик

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 32 госта